Ihmiset ovat maapallon syöpä. Me raiskataan, revitään tuhotaan ja hakataan. Niitä hetkiä, jolloin hävettää olla ihminen.  Koulussa katsottiin kyllä niin ihana turkistarhauksesta kertova video. Se oli tarhaajien tuottama, ja se oli just sellasta "ne on paljon onnellisimpia ja terveempiä noissä häkeissä, (joissa ei muuten ole edes kunnon lattiaa) ku luonnossa..." propagandaa. Yäk. Meinasin oksentaa ja suveta itkemään, kun ne nylki niitä puolikesyjä kettuja, jotka LUOTTI niihin ja tuli syliin ja näin. Sama, jos mä antaisin kissani nyljettäväksi...Hyi. Siitä sitten tietysti tuli hirvee väittely mun, Tian, Erkin, Veeran ja Anninoiden välillä. Annina oli sitä mieltä, että ihminen on Apinain kuningas, ("IHMINEN ON KOKO ELÄINKUNNAN VALTIAS!) minkä ilmaisi varsin kovaäänisesti. Minä taas olin sitä mieltä, että kaikki maapallon asukkaat ovat yhdenvertaisia, eikä eläväisiä voi laittaa tärkeysjärjestykseen. Samaa paskaa meidän kaikkien perseistä tulee. Oon muuten aika hippi. pasifismiä ja kaikkee kivaa. :D

Meidän bilsanopemme tuntuu nauttivan siitä, että saa koko luokan väittelemään maailman (huolestuttavasta) tilasta. Hän näytti luokalle heti turkisväittelyn jälkeen lehtijutun susista, jotka pelottelevat maaseudulla ihmisiä. Lehtijutussa joku maalaiskylä oli saanut paskat housuunsa, kun Susi oli VAAN KÄVELLYT TIEN YLI. Ne tietty vei lapsensa taksilla ja autolla kouluun, kunnes saivat sen suden murhattua. Tai ainaki luulen niin. ei siinä lehtijutussa kyl sanottu, tappoko ne sen suden, mut ei kai  ne niitä rumia penskojaan ikuisesti jaksaneet taksilla kuskata... Kun miettii, niin susi ei ole hyökännyt suomessa ihmisen kimppuun sataan vuoteen, sen sijaan koirat on. Olen tässäkin enemmän vaarassa, kuin jossain korvessa susien reviirillä. Siihen vielä se, että kuinkakohan monta sutta suomessa on ihmistä kohti? Ja toisin päin? Lisäksi vielä; eihän ne sudet tulisi ihmisasutukselle, jos saisivat elää laumassa, niin kuin niiden luonteeseen kuuluu. Mutta kun niitä on tapettu niin saatanasti, että eikös vain tuolla vaeltelekkin epävarmoja, pelokkaita, yksinäisiä susiparkoja ilman laumaa. Tottakai se nappaa koiran, joka suorastaan kerjää tapetuksi tulemista. Loppujen lopuksi, koko kinastelu on tyhmä- ihminen on liian sokea nähdäkseen.

Muuten kuuluu ihan mukavaa. Me istutaan välituntisin koulun pelottavassa kellarissa ja ollaan ihan kilttejä tuntisin. Tänään minä, Tia, Erik ja Veera astuttiin YA-n taijanomaiseen maailmaan. Että näin. Eilen ilmottauduin Kivisaaren rippileirille 1. Ja niin. Tunnen itseni pieneksi, tyhmäksi ja lapselliseksi. Aika outoa. Vitutus laaantuu pätkittäin.

                                          -Rio