Jouluja. Huomenna on todellakin jouluaatto. Meille ei tula tänävuonna pukkia eikä kinkkuakaan.  Silja on oppinut hössäämisen jalon taidon ja koittaa organisoida kaikkea. En aio ärsyyntyä siitä tällä kertaa.

Minulle joulu on hirveän tärkeä. Jokaisen perinteen on oltava kohdallaan, tai tuntuu että odotin koko vuoden turhaan. Jouluiltana meinaan pillahtaa itkuun joka asiasta kun olen niin onnessani, siis jos kaikki on mennyt oikein. Aamulla herään tosi aikaisin ja hiipparoitsen alakertaan. Makaan lattialla pää kuusen alla lahjojen seassa ja nukahdan sinne, kunnes isä tulee jossain vaiheessa valvomaan kinkun kypsymistä ja herättää. Muut herää, alakertaan tulee hirveä hälinä ja silja saa todennäköisesti raivarit, kun ei saa avata ensimmäistä lahjaa ennen aamiaista. Ennen aamupalaa katsotaan tietty Lumiukko-animaatio, kuolen, jos en nää sitä joka joulu. <3 Äiti antaa periksi, joten kaikkien muidenkin on avattava. Kun aamiaisesta on selvitty, koristellaan kuusi. Kaikilla on erimielisyyksiä koristelun kanssa, ja lopulta kuusessa on kaikki mahdolliset koristeet, puuparka notkuu kaiken glitterin painosta. Tuloksia jaksetaan ihailla kymmenen sekuntia, sitten saunaan. Saunan jälkeen syödään joka ikinen vuosi Bratvurstia ja hapankaalia. Minä jätän saksalaisten kauhumakkaran väliin. Sitten odotetaan. Ja odotetaan. Kello on tässä vaiheessa kahden ja neljän välillä, syömään ruvetaan vasta kuudelta ja lahjat avataan vasta ruoan jälkeen, joten neljän ja kuuden välillä meidän perhe stressaa ja riitelee. Vanhemmat häärää keittiössä, minäkin olen siellä, lähinnä tiellä, paula ja silja kinastelee keskenään.

Kaikesta huolimatta joulu on lempijuhlani ja vuoden kohokohta. Osaan sivuuttaa kaiken turhan häsellyksen ja keskityn olennaiseen, näillä eväillä ei ole vielä yksikään joulu mennyt pieleen. Piupau

rakennettiin muuten tänään hienonhieno piparkakkutalo. Se on hieman muotopuoli, mutta ehdottomasti maiilman sympaattisin talo ja niin ja sen pihalla on hippiukko epähippivaimokkeinensa. 

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin päätämme virallisen joulupäivityksen. <3 Tahdon toivottaa teille kaikille maailman ihaninta joulua ja muistuttaa, että ei ole reilua avata muiden paketteja.<3 Rakastan teitä kaikkia mussut <3

               -Rio <3