Tänään koulussa oli kevätkirkko, jonne tulin tyylikkäästi myöhässä ja tein upean sisääntulon, joka pöyristytti Airaa. Kirkon jälkeen pidettiin kättelyharjoitus, joka venyi ja venyi ja kesti ainakin tunnin. Suvivirsi ja nyyhkypianonpimputus jeejee ja sitten me lampsitaan ulos juhlasalista ja ollaan peruskoulunpäättäneitä. Kättelyharjoitusten jälkeen minä ja vevve mentiin Thaimaalaiseen Namaskariin syömään. Siellä oli 8,50€ maksava lounasbuffetti, joka oli tasan niin ihana kun Veera oli aina hehkuttanutkin. Tajusin, etten ollut koskaan syönyt thaimaalaista, koska meidän perheessä kun syödään ulkona ruoka päätetään huutoäänestyksellä joten se on joka kerta sitä samaa kiinalaista. Thaimaalainen oli jopa parempaa kuin kiinalainen. Perusteellisen ruoan turboahtamisen jälkeen minä ja Veera vyöryttiin ruttopuistoon siestailemaan. Siellä makailtuamme me lyllerrettiin ympäri kaupunkia, ja löysimme tiemme Isoroobertinkadun Uffiin, josta on viimeaikoina löytynyt kaikkea ihanaa <3 Itselleni löysin käyttämättömät siniset sukkahousut pimeältä 70-luvulta, jotka ostin  puolittain tuon nostalgisen pahvilootan takia :D

1243611661_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1243611645_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotona tajusin, että ne sukkahousut ovat tuollaiset hyperohuet ja niistä näkyy aika pelottavasti ihon oma väri läpi, mutta päätin ettei se haittaa yhtään muuta kuin siinä vaiheessa kun ne pitäisi laittaa päälle/ottaa pois näillä hehkeimmillä noita-akan kynsillä, jotka olen ansiokkaasti kasvattanut. Sukkahousujen lisäksi löysin sellaiset ihanan retrot puuklopsukaskengät, jotka maksoivat 16€. Varasin ne itselleni sitä varten, että äiti tulisi maksamaan, hän kun lupasi kustantaa minulle työkengät kesätöihin käytettäväksi. Ja ne olisi niin kivat, että niitä voisi käyttää muutenkin.

Huomenna on siis the päättäjäispäivä. Olen vain iloinen, että pääsin läpi, joten itse juhla ja pukumekkokakkahäslinki ei oikeasti kiinnostaisi. Osoittaakseni, kuinka vähän kiinnostaa päätin tehdä mekkohäslingistä kirjoituksen plokiini. Eiks ookki hienoo? Eli harkittuani kaikkea farkuista ja T-paidasta johonkin hyperkalliiseen vanhempien rahoilla ostettuun juhlahörsylään, olin supistanut vaihtoehtoni näihin kahteen mekkoon, jotka löysin molemmat siististi valmiina kaapista:

1243611627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1243611680_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Kuvanlaatu on taas niin hehkeä, varsinkin oikeanpuoleisessa joka oli jo ottamisvaiheessa kökköyden perikuva. (Tia taas nauraa kun otan aina kuvia itsestäni peilin kautta, mutta kuka minua nyt koskaan kuvaisi?) Vasemmanpuoleisessa on siis 60-lukulainen mekko jostain mummonluolasta kaivettu juttu, jonka kanssa käyttäisin uffista ostettuja kymmenen sentin korot omaavia kirkkaanpunaisia korkokenkiä. Mekko on oiken mukava, tosin vähäsen väljä ja sen alla on pakko pitää toppia, koska ne kutisee inhottavasti. Materiaaliksi arvaisin jonkinlaisen karkean puuvillan. Se aukeaa edestä vetoketjulla, hassua :3 Toinen mekko on huomattavasti rumempi ja uudempi, alunperin todennäköisesti paulalle ostettu juhlamekoksi, Vero modan. Sen kanssa käyttäisin sinisiä H&M korkokenkiäni, joiden huomasin tänään kaupungilla olevan päkiä/varvasmurskaajat. Punaiset ovat paljon mukavammat jalassa ja jopa helpommat kävellä. Vevve ainakin muistaa, että pidin mekkoa jokaisissa kuudennen luokan kissanristiäisissä, mutta noiden synkkien aikojen jälkeen se ei juurikaan ole käynyt kaapin ulkopuolella.

Yhteenveto: 60-luvun mekko, kiva. Uudempi mekko, ei niin kiva. Arvatkaa kumman laitan juhliin? Kivan!  Tyhmäähän se on vain laittaa jotain mitä kaapista löytyi, mutten todellakaan jaksa lähteä vanhempien rahoilla silmät kiiluen etsimään jotain mikä olisi tarpeeksi ihQ. Retromekko + 70-luvun siniset sukkahousut + joltain hämärältä vuosikymmeneltä kotoisin olevat kengät, uhkis ahkis.

Ne siniset korkokengät tappoivat jalkani. Vasemman jalan päkiä on turvonnut ainakin kaksinkertaiseksi..

Mutta tämä saa nyt olla tässä, minulla on kaikkea tärkeää kynsienlakkailua tehtävänä..