Mikä on kolmisilmäinen, kannibaali ja asuu minun kirjahyllyssäni?

Kävin eilen äidin kanssa mulletoi.comin myymälässä ostamassa pussillisen Triopsinmunia. Triopsit ovat äyriäisiä, kidusjalkaisia otuksia, joiden munat säilyvät jopa 25 vuotta kuivassa ja sitten veteen jouduttuaan kuoriutuvat vuorokaudessa. Toukkavaiheessa ne kaksinkertaistavat kokonsa joka päivä syöden toisiaan ja kasvijätettä. Ne ovat vanhimpia yhä eläviä olentoja ja niitä saa ostaa postimyynnillä! Googlettakaa loput tai käykää vaikka suomen Triopsfoorumilla.

Omani tulevat olemaan Triops Cancriformis-lajia, mikä on ilmeisesti näitä nössömpiä triopseja, tarvitsevat lämpimämmän veden yms. vaikka tuskimpa sillä kauheasti merkitystä tulee olemaan. Täällä elettiin jännittäviä hetkiä jo ennen kuin yhtäkään munaa oltiin ehditty laittamaan veteen - kissat haistoivat triopsinruoan pussin läpi ja olivat repineet pussukan auki. Ilmeisesti niillä on joku vimma tappaa kaikki lemmikkieläimeni. Mutta luojan kiitos, Triopsit oli pakattu tuollaiseen jäykkäkantiseen rasiaan, jolle kissat eivät mahtaneet mitään:

Tässä on kuva koko paketin sisällöstä: Sieltä löytyi akvaariolämpömittari, pussillinen ruokapellettejä, munat ja vauvaruoka (teepussin näköinen härveli)

Triopsinruokapussi kissojen raatelemana, onneksi sain kuitenkin suurimman osan ruokapelleteistä talteen. Otuksia voi noiden lisäksi ruokkia kasviksilla, kalalla ja jauhelihalla, lisäksi ne syö ihan itsenäisesti toisiaan.

Munat ovat nyt tuolla Litran vetoisessa "lastenhuoneessa". Ne pääsevät 20 litran vetoiseen muoiseen  faunaboxiin kunhan kasvavat vähän vähemmän mikroskooppisiksi.

Pistän triopsmerkinnät tästä kirjoituksesta eteenpäin tuonne Triopskasvatuspäiväkirjaan, joka näkyy tuolla sivut-palkissa kunhan ehdin luoda sen. Nyt en ehdi, pitää vartin kuluttua lähteä katsomaan Sherlock Holmes leffaa :3